Wie zijn wij?

Op 29 Maart 2019 zijn wij als Stichting Groene Voeten opgericht.
Groene Voeten wil mensen inspireren, in alle leeftijdscategorie├źn, tot het realiseren van groene initiatieven en tot het realiseren van eetbaar groen. Dit met respect en aandacht voor de aarde, het bodemleven en de biodiversiteit.
Wij hebben een inspiratietuin in aanleg op het volkstuincomplex aan het Pollepaed tussen Snakkerburen en Lekkum. Deze tuin laten we graag zien en we vertellen er graag over.

Onze groep bestaat uit …

Helga

Ik ben Helga en ik woon in Ureterp.
Mijn interesse gaat uit naar alles wat natuur is. Met name bomen en vogels. En ik probeer mijn omgeving te inspireren met initiatieven als hergebruik en goed voor de bodem te zorgen. Helga is bestuurslid.

Nienke

Ik ben Nienke. Begin jaren 60 kregen mijn ouders een moestuin en vanaf begin jaren 70 probeerden zij op een natuurlijke manier te tuinieren. Mijn moeder wist veel over wilde planten.
Later heb ik mijzelf meer op dit gebied ontwikkeld en heb ik mij verdiept in natuurlijk tuinieren en permacultuur. Ik vind het leuk om eetbare wilde plantenwandelingen te geven.
Ook vind ik het leuk om van oude spullen iets nieuws te maken. Recyclen en upcyclen, daar kom ik op het moment te weinig aan toe, maar daar wil ik in de toekomst meer mee gaan doen. Nienke is bestuurslid

Anne

Tot 2018 had ik niet zoveel met groen, ik heb een tuin maar had er niet echt plezier in. Ik had geleerd dat het netjes en geordend moest zijn, zonder onkruid. Vorig jaar zijn mijn ogen geopend toen ik kwam werken in een permacultuurtuin. Ik zag dat het groen zoveel meer te bieden heeft, hoe de natuur leeft, dat onkruid niet bestaat, dat het eetbaar is voor mens en dier, dat het meditatief werkt. “Zoveel genieten, zoveel te leren”. Anne is bestuurslid.

Yvonne (links)

Groene Voeten betekent voor mij: bezig zijn met GROENE initiatieven, met de natuur mee, niet tegen de natuur in. Practisch, met de VOETEN in de aarde, en liefst met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Samen de wereld mooier en natuurlijker maken. Yvonne is voorzitter.

Grietje

Ik ben Grietje. Ik ben een Friese boerendochter en heb me altijd met de natuur verbonden gevoeld. Waar ik ook woonde, als student in Groningen of als werkende in Den Haag, ik had altijd een tuintje. Ik zet me in voor meer groen, meer insecten en meer eetbaar. Ik inspireer graag mensen om ook hiermee bezig te zijn. Dit kan in het klein zijn maar ook op grotere schaal. Zo organiseer ik bv samen met Nienke wildpluk wandelingen, maar geven we ook informatieve avonden over bv het bodemleven of voedselbossen. Ik wil graag met iedereen genieten van hoe mooi en gezond groen is! Grietje is penningmeester.

Lisa

Tijdens mijn stageperiode bij Leerschool Permacultuur Friesland heb ik deze vrouwen leren kennen. Groene Voeten was een logisch gevolg van deze tijd zodat we kunnen voortzetten wat we al deden : kennis opdoen en kennis delen over leven met de natuur. Waarom? Omdat het noodzakelijk en bovendien erg leuk is. Ik wil onze kennis delen met zoveel mogelijk mensen en wil laten zien wat voor natuurbewuste alternatieven er zijn voor alledaagse middelen en momenten. Ik wil mensen uitnodigen om een omgeving te vormen waarin je je prettig voelt, de natuur zo weinig mogelijk belast en misschien zelfs ondersteunt. Lisa is secretaris.