Voorjaar 2021

Het is wat stil rond Groene Voeten. Een aantal van onze activiteiten kunnen nu nog niet. Geen markten, geen groepsactiviteiten en geen workshops. We leveren nog wel steeds onze thee aan Jouw Dagelijkse Kost. De tuin gaat altijd door! In onze gemeenschappelijke tuin is veel gebeurd. Ook in de winter en het vroege voorjaar. We hebben wat foto’s gemaakt zodat jullie mee kunnen genieten van onze inspiratie tuin.

Nieuwe aanplant. Een druif bij de pergola, een veld vol nieuwe rozen en extra frambozen. Vroege groenten zijn gezaaid, zoals hier de radijsjes. Tussen de rucola die al op was gekomen.

Paden verbeterd, dit is een goede klus voor de koudere dagen.

Compost blijven aanvullen en een keer omscheppen. Fantastische compost, vol wormen en ander leven. De bessen en frambozen waren er blij mee.

We noemen het de ‘lasagne compost bak’. Een compostbak in lagen opgebouwd, net als een lasagne. De bordjes zijn gemaakt door letters in hout te branden.

Toen het zo koud was hebben we de wormen compost bakken ingepakt. De wormen kruipen wel onderin, maar een beetje extra isolatie houdt de kou wat makkelijker buiten.

Achter het huisje hebben we verschillende takkenbossen opgehangen, wie weet gaat daar een winterkoninkje in nestelen…

Wij hergebruiken graag materialen. Wat doe je bijvoorbeeld met een stapel oude pellets? Een bankje maken! Zo kan er tussen het harde werken door, ook even lekker van het zonnetje genoten worden.

Een afgedankt hekje hebben we neergezet om lathyrus in te laten groeien, dat zal mooi worden en lekker ruiken bovendien.

Water in een tuin voor de drogere periodes, is ook heel fijn. Vorig jaar hebben we een tweedehands ibc-tank naar de tuin vervoerd en aangesloten, zodat we het regenwater van het dakje van het huisje opvangen. Nu het een tijdje droog weer is hebben we daar al veel gemak van.

Een klusje wat nooit klaar is… wieden. Gras willen we liever niet in de bedden en (on-)kruiden waar we te veel van hebben houden we wat in toom.